Kiadványaink

Az Értékeink- Makó város értéktárának kincsei – kiadvány, arra ad lehetőséget, hogy minél szélesebb körben ismertessük meg városunk kincseivel az itt és környező települések lakosságát. Ezzel ösztönözve őket arra, hogy megismerve a már rögzített értékeinket, saját településükön bátran nyújtsanak be javaslatokat a helyi értéktár bizottságokba.

A kötetben a helyi-, megyei értékek és hungarikumok 9 kategóriában lettek feltüntetve. A 114 érték kategóriákba, rövid leírással kerültek az albumba. A színes fotóval ellátott kötet nemcsak a makóiaknak  érdekes olvasmány, de egy-egy turistának, városunkba érkező vendég számára is.

A kötet szerkesztésében a József Attila Múzeum muzeológusai, és az alapítványunk tagjai is részt vettek.  A szövegek lektorálásában, és a kötetek szerkesztésében, a kötet grafikai külsejének megtervezéséhez hasznos ötleteket adtak.

Főszerkesztő: Szikszai Zsuzsanna

A szerkesztő bizottság tagjai: Gilinger Katalin, Karsai Ildikó, Mátó Erzsébet, Szilágyi Sándorné, Benkéné Sándor Barbara, Börcsök Attila, Csengeriné Szabó Éva, Forgó Géza, Halász Tamás, Joó Zoltánné, Köles László, Makói Mozaik, Nagy Gábor, Puszta János, Szekeres Ferencné, Tamásy Aladár, Zeitler Ádám

A fényképeket készítette: Mágori Dániel, Nagy Gábor, Dr. Tirják László (Körös-Maros Nemzeti Park), Mako Budo Klub, Makói Lovas Egyesület, Czibolya Kálmán (Makói Videó- és Művészeti Műhely), Siket Márta

Felelős kiadó: Makó Város Önkormányzata és a Makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvány

Nyomdai előkészítés: Köles László

Nyomdai kivitelezés: Generál Nyomda Kft., Szeged

Ebből a kötetből 600 pld készült.